خاكورزی حفاظتی به روشي از خاكورزی گفته ميشود كه در آن ضمن به حداقل رسيدن به هم خوردگی خاك، بعد از كاشت بذر پوشش حداقل 30 درصد از سطح خاك با بقايای گياهی محصول قبل ، حفظ شود.
طی چند دهه اخير، مسئله فشردگی خاك های زراعی به عنوان يك عامل منفی در عملكرد محصولات مختلف معرفی شده است و تلاش زيادی در اين زمينه به عمل آمده تا راههای كاهش اين اثرات منفی، ارزيابی و معرفی گردد.
سیستم های كشاورزی امروز به دنبال اهداف اقتصادی، اكولوژیكی و زیست محیطی هستند كه در آن تولید محصولات كشاورزی با حفظ و پایداری محیط زیست همراه می باشد.
مدیریت بقایای گیاهی به عنوان منبع بزرگ مواد آلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این منبع عظیم در اثر برآیند رشد و نمو گیاه با جذب عناصر مختلف از هوا و خاک و صرف انرژی زیادی تولید می شود.
به منظور ارزیابی تأثیر کاربرد باکتریهای افزاینده رشد گیاه بر جوانه زنی و رشد اولیه یونجه در شرایط تنش شوری، آزمایشی در آزمایشگاه تحقیقات بذر دانشکده علوم و مهندسی زراعی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران به صورت فاکتوریل در قالب طرح کا...
با توجه به اینکه حدود 7200 هکتار از اراضی استان قم اختصاص به کشت یونجه دارد و از طرفی حدود 60 درصد از این اراضی با مشکل شوری مواجه هستند، اعمال مدیریت مناسب از جمله بکارگیری ارقام متحمل به شوری در این اراضی جهت دستیابی به بهترین شرایط تولید مح...
شوری یکی از مهمترین موانع تولید محصولات زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک جهان است که عملکرد گیاه زراعی را به روشهای مختلف تحت تاثیر قرار می دهد. کاهش سطح برگ بعنوان نخستین اثر شوری، توانایی بالقوه گیاه جهت فتوسنتز را کاهش می دهد.
شته خالدار یونجه با نام علمی Therioaphis trifolii Buckten از جمله آفات مهم یونجه می باشد. به منظور بررسی تنوع ژنتیکی این شته، نمونه برداری از مزارع یونجه 10 استان کشور صورت گرفت