همه ساله یونجه زارها به دلیل شرایط زمستان از جمله دمای پایین، در معرض آسیب دیدن یا از بین رفتن هستند. كسب توانایی لازم برای ارزیابی آسیب و زیان های وارده در بهار، موجب تصمیم گیری بهتر در مورد تناوب گیاهان زراعی خواهد شد.
شناسایی و کنترل به موقع بیماری ها در مزارع یونجه یکی از عوامل موفقیت در کشت و نگه داری مزارع یونجه می باشد که میتواند در افزایش عمر مفید گیاه تاثیر به سزایی داشته باشد.
بررسی یونجه زارها از نظر وجود گونه های آفات و مدیریت اصولی و كارآمد آن ها می تواند به طور چشمگیری از كاهش عملكرد ناشی از حمله آن ها جلوگیری كند. با توجه به وفور حشرات در یونجه زارها، تشخیص آفات یك مرحله حساس در تولید این گیاه زراعی به شمار آمده و در...
مدیریت علف های هرز برای تولید یونجه بسیار ضروری است. علف های هرز با ایجاد رقابت در استفاده از فضا، مواد غذایی، نور و آب و نیز كاستن از كیفیت یونجه برداشت شده، می توانند آسیب و زیان های فراوانی را ایجاد كنند.
با توجه به قرار گرفتن قسمت اعظم كشور ایران در ناحیه خشك و نیمه خشك و همچنین دراز مدت بودن دوره رشد یونجه، تأمین به هنگام و به میزان كافی آب در طول دوره رشد برای این زراعت اهمیت بسزایی دارد. البته در هنگام انتخاب بذر یونجه میتوان به ویژگی تحمل ...
با کود دهی و تغذیه مناسب یونجه می توان عملکرد و مقاومت یونجه به بیماری ها و آفات را به میزان چشمگیری افزایش داد. تغذیه نقش بسیار مهمی در افزایش تناژ برداشتی گیاه یونجه خواهد داشت که داشتن یک برنامه غذایی مناسب و انجام آزمون خاک بصورت سال...
بعد از انتخاب مزرعه ، آزمون خاک و انجام مراحل خاکورزی و همچنین خرید بذر یونجه مناسب نوبت به کشت اصولی و رعایت نکات مهم در این زمینه است. با رعایت اصول صحیح کشت، می توان بهره وری را افزایش داد. در این مطلب یکسری از نکات مهم در کشت یونجه ر...
اصلاح نژاد یونجه فرآیندی کلیدی در جهت افزایش تولید و بهره وری و همچنین افزایش مقاومت به بیماری ها و آفات می باشد که توسط شرکت های دانش بنیان و تخصصی در زمینه تولید و اصلاح بذور انجام می شود.
ارقام یونجه موجود در ایران شامل ارقام خارجی و محلی است. ارقام یونجه محلی در مقایسه با ارقام اصلاح شده خارجی در دوسال اول کشت عملکرد متوسطی دارند ولی برای سالهای بعد میزان محصول این ارقام بهبود می یابد.
یونجه گیاهی دائمی (از 3 تا 12 ساله، بسته به واریته و شرایط آب و هوایی)، و از خانواده لگومینوزها (بقولات) بوده و دگربارور (تا 10% خودگشن) و خودناسازگار است و عامل گرده افشانی آن حشرات و به ویژه زنبور عسل می باشد.